Северна Корея вероятно е изстреляла нова балистична ракета към Японско море

...
Северна Корея вероятно е изстреляла нова балистична ракета към Японско море
Коментари Харесай

Северна Корея ядоса съседите си с нов ракетен тест

Северна Корея вероятно е изстреляла нова балистична ракета към Японско море след първата си подобна акция през октомври, предаде Би Би Си. Ракетата е паднала във водите между Корейския полуостров и Япония, което провокира гневни реакакции от Сеул и Токио.

Организация на обединените нации забрани на Северна Корея да прави балистични и нуклеарни тествания, само че водачът на страната Ким Чен-ун не се трогна от възбраната и обеща да възобнови силите на Севера, като тества разнообразни ракети.

За най-новата акция - първата след новогодишната тирада, в която Ким изложи политическите си цели за 2022 година - беше обявено за първи път от японската брегова защита рано в сряда преди да бъде потвърдена от управляващите на защитата в Сеул. ``Южнокорейското и американското разузнаване анализират обстановката, с цел да извлекат повече подробности``, се споделя в изказване на Южна Корея.

Изстрелването на ракетата идва дни откакто водачът на Северна Корея предизвести, че Пхенян ще продължи да укрепва отбранителните си сили заради все по-нестабилната военна среда на Корейския полуостров. Балистичните ракети се смятат за по-опасни от крилатите ракети, тъй като могат да нанесат по-мощен удар, имат по-голям обхват и летят по-бързо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР